Om maten

På vår meny hittar ni napolitanska pizzor, pasta, bruschettas, gelato och anti-pasti. Allt gjort på utvalda och i dom flesta fall italienska råvaror.

Pizzabotten, tomat och ost. Så enkelt men ändå så svårt. Den Napolitanska pizzan är verkligen en konstform, och hantverket är svårt och noga kontrollerat. Här styrs typen av jäst, typen av jäsning, längden på jäsningen, hanteringen av degen. Det går inte bra med vilka goda tomater som helst, det är San Marzano som gäller, som ost är det såklart endast Mozzarella och inget annat, och då fior di latte från ko eller buffel. Ugnen måste kunna hålla en jämn temperatur på över 400 grader (vi bakar våra pizzor på 450 grader). Pizzorna får bara grillas nån minut, basilikan får absolut inte bli bränd. Olivoljan måste vara av högsta kvalitet, pizzorna måste få den där karaktäristiska ”cornicionen”, ”leopardfläckarna” ska vara på rätt sätt… Ja ni hör ju. Det är inte en vanlig pizza vi pratar om här.

Vi har rest runt, vi har testat pizzor, vi har bakat pizzor, vi har läst om pizzor… vi kan vid det här laget med trygghet säga att vi kan pizzor. Man kan dock trots det inte kalla sina pizzor för napolitansk pizzor hursomhelst. Till vår hjälp har vi också haft Alberto Russo. Han är något så ballt som en ”Master Pizzaiolo”, från accademia pizzaioli i italien. Han har hjälpt oss och vår degbagare med allt från metod, recept och ingredienser till tekniker, meny och ugn. Dels för att vi ska känna att vi verkligen gör våra pizzor enligt konstens alla regler, och dels för att vi verkligen ska kunna säga att vi gör äkta napolitanska pizzor!

Vår pasta görs uteslutande på italiensk eller hemmagjord pasta. Rätterna är klassiska italienska pasta, fokus på riktigt bra råvaror och rena smaker. Inga konstigheter. Vår bruschetta är en social rätt som är perfekt att dela på som tilltugg eller en förrätt. Gelaton gör vi givetvis från scratch här i vårt kök.

Så kom in till vår pizzabar eller taverna och smaka en äkta napolitanare!

Välkommen.